Utbildad grafisk designer

Min första erfarenhet från reklambyråvärlden fick jag på Lintas annonsbyrå i Stockholm som 15-åring. Det var så det började. Nu har jag över 25 års erfarenhet som AD och grafisk designer från bland annat Studio 54, RR Reklambyrå och som egen företagare.

Jag är utbildad till Grafisk Designer vid North Carolina State University i USA. Mina framgångar i simbassängen gjorde det möjligt att få scholarship. Samtidigt som jag tävlade för NC State, studerade jag fyra år på universitetet till grafisk designer. Första året lades grunden, då nosade vi på arkitektur, textildesign, produktdesign och visuell design. Andra året valde jag inriktningen Visuell design = grafisk design.

Senare har jag kompletterat min utbildning med bland annat Reklamdesign vid Berghs School of Communication och Tidskriftsdesign vid A4. Jag har även 15 hp i Högskolepedagogik.

Kolla Åsa Nordin Svensson på LinkedIn

Utbildar grafiska designers

I reklambranschen gäller det att hänga med. Kontinuerlig uppdatering av senaste trender och teknik är ett måste. Jag upplever att jag blir en bättre designer av att föreläsa för andra, eftersom jag hela tiden måste hålla mig uppdaterad och följa utveckling som sker i ämnet. I mitt uppdrag som föreläsare i grafisk design på Högskolan Dalarna utbildar jag mina framtida konkurrenter –  eller som jag föredrar att kalla det, mina framtida kollegor i branschen.

Vill du gå en kurs i någon av Adobes programvaror eller en kurs i typografi och layout? Då kan du läsa mer om mina utbildningar. Klicka här.

Eller kontakta mig på 070-354 76 76 eller asa@svenssonform.se